Generalforsamling og SRDII

Forhåndsstemmer og SRDII


Nordic Issuer Services AS (NIS) er en av få kontoførere som tilbyr Euronext VPS sin generalforsamlingsløsning. Vi vil også tilby den kommende løsningen fra Euronext VPS, som vil legge til rette for korrekt håndtering av forvalter/nominee stemmer for selskaper som ønsker å administrere generalforsamlingen selv.

Vi mener at VPS sin generalforsamlingsløsning, eller den planlagte nye løsningen for håndtering av forvalter/nominee stemmer, vil være helt nødvendig for selskaper med investorer som innehar aksjer via forvalter/nominee etter at SRDII trer i kraft den 1. juli 2023.

For mer informasjon om SRDII-tjenester fra Euronext VPS, besøk: https://www.euronextvps.no/no/srdii-tjenester-fra-euronext-vps/

I lys av SRDII-implementeringen, oppfordres alle VPS-registrerte selskaper til å sjekke at vedtektene deres er i samsvar med det nye direktivet.

Vær oppmerksom på at, basert på mottatt informasjon, vil det fra og med 1. juli 2023 ikke lenger være mulig for selskaper med investorer som innehar aksjer via forvalter/nominee å ha vedtekter som hindrer forhåndsstemming.