STADIG STRENGERE EU-KRAV KNYTTET TIL ÅPENHET RUNDT REELLE RETTIGHETSHAVERE

Hvordan Nordic Issuers digitale aksjebok kan være løsningen!

Fotografi av två herrar som kommer överens om ett affärsavtal

I lys av den foreløpige avtalen i Europaparlamentet og Rådet om EU-kommisjonens lovpakke knyttet til hvitvasking og terrorfinansiering, vil det forventes at selskaper overholder stadig strengere regler for antihvitvasking og terrorfinansiering.

Blant annet vil den foreslåtte hvitvaskingsforordningen inneholde krav knyttet til økt åpenhet rundt reelle rettighetshavere, i tillegg til at rapporteringspliktige enheter vil utvides til også å inkludere deler av kryptosektoren og luksusvaremarkedet.

Det er også foreslått nye regler om registre for reelle rettighetshavere. Det nye forslaget illustrerer behovet for effektive løsninger for registrering av eiere og som kan hjelpe selskaper med å navigere gjennom det kompliserte landskapet av regulatoriske krav.


Nordic Issuers digitale aksjebok er en innovativ plattform som ikke bare forenkler håndteringen av aksjonærregister, men som også bidrar til å opprettholde compliance i henhold til nye og eksisterende regelverk.

Fordelene med å bruke en digital aksjebok som Nordic Issuers løsning i dette nye EU-regulerte miljøet er mangfoldige:

  • Økt åpenhet: Nordic Issuers plattform gir en klar oversikt over aksjonærstrukturen, noe som gjør det lettere å identifisere og rapportere om reelle rettighetshavere.
  • Effektivitet i due diligence-prosesser: I et miljø hvor grundige kundekontroller er essensielle, gir den digitale aksjeboken rask og pålitelig tilgang til relevant informasjon om aksjonærer, noe som sparer tid og ressurser.
  • Overholdelse av gjeldende regler: Plattformen er designet for å tilpasse seg kontinuerlige endringer i lovgivningen, og sikrer at brukere holder seg oppdatert og i samsvar med de nyeste kravene.
  • Sikkerhet og konfidensialitet: Nordic Issuers løsning tilbyr en sikker og konfidensiell måte å håndtere sensitive data på, et viktig aspekt gitt den økte vektleggingen på datasikkerhet i finanssektoren.
  • Enkel integrering og bruk: Med et brukervennlig grensesnitt gjør plattformen det enkelt for både små og store foretak å integrere og administrere sin aksjebok digitalt
  • Registrering av reelle rettighetshavere: Det er mulighet for å føre register over reelle rettighetshavere i samme løsning som aksjeboken.

I et økende komplekst og regulert marked, blir det enda viktigere for selskaper å ha pålitelige systemer og prosesser på plass. Nordic Issuers digitale aksjebok representerer en slik løsning, som ikke bare hjelper til med å overholde de nye EU-reglene, men også forenkler og effektiviserer aksjeeieradministrasjonen.

Ta gjerne kontakt om du vil vite mer om våre løsninger.

Visste du forresten at vi hvert år sender inn flere tusen aksjonærregisteroppgaver via Altinn og dermed er en av Norges største leverandører til Skatteetaten?