VPS-konto

VPS-konto for internasjonale investorer hos Nordic Issuer Services AS


Bakgrunn:

Nordic Issuer Services AS gir klarhet rundt prosedyren for å åpne (Euronext Securities Oslo) ”VPS-kontoer”for utenlandske investorer, inkludert amerikanske investorer, i selskaper der vi fungerer som kontoførerutfeder (KU).

Det er spørsmål og usikkerheter i markedet angående avtaleplikten som beskrives i kapittel 2.3.2.2 "Kontooperatørinvestor" i "Registreringsreglene". Ifølge denne regelen har en KU ikke rett til å avvise opprettelsen av en VPS-konto med mindre det foreligger en gyldig grunn knyttet til hvitvaskingsloven eller annen tilsvarende lovgivning. Vi forstår at det kan være utfordrende å navigere i reglene, og ønsker derfor å gi veiledning til selskaper som ønsker å imøtekomme behovene til sine utenlandske investorer.


Anbefalt prosedyre for selskaper:

  1. Oppfordre potensielle utenlandske investorer til å beholde aksjene gjennom sin lokale bank eller finansielle institusjoner ved hjelp av deres oppbevarings-/forvalteravtaler.
  2. Hvis en utenlandsk investor ikke har tilgang til slike tjenester, bør selskapet henvise dem til sin KU.
  3. Hvis det oppstår utfordringer med å opprette en VPS-konto, kan selskapet vurdere samarbeid med Nordic Issuer Services AS som KU for å sikre en smidig prosess.

Fordelene med Nordic Issuer Services AS:

Vi tilbyr støtte og veiledning gjennom hele prosessen og garanterer KU-tjenester som oppfyller alle regulatoriske krav. For ytterligere detaljer om "Registreringsreglene", besøk Euronext Securities Oslo Rules for Registration Activities and Associated Additional Services her.