Ordinarie bolagsstämma och SRDII

Förhandsröster och SRDII


Nordic Issuer Services AS (NIS) är en av få kontoförare som erbjuder Euronext VPS årsstämmolösning. Vi kommer också att erbjuda den kommande lösningen från Euronext VPS, som kommer att underlätta korrekt hantering av förvaltare/nominee röster för företag som vill administrera årsstämman själva.

Vi anser att VPS årsstämmolösning, eller den planerade nya lösningen för hantering av förvaltare/nominee röster, kommer att vara helt nödvändig för företag med investerare som innehar aktier via förvaltare/nominee efter att SRDII träder i kraft den 1 juli 2023.

För mer information om SRDII-tjänster från Euronext VPS, besök: https://www.euronextvps.no/no/srdii-tjenester-fra-euronext-vps/

I ljuset av SRDII-implementeringen, uppmanas alla VPS-registrerade företag att kontrollera att deras stadgar överensstämmer med det nya direktivet.

Observera att, baserat på mottagen information, kommer det från och med 1 juli 2023 inte längre vara möjligt för företag med investerare som innehar aktier via förvaltare/nominee att ha stadgar som förhindrar förhandsröstning.